تاریخ تهران,  روایت تخریب

خانه نیما

خشک آمد کشتگاهش 

در کنار کِشت همسایه

در تاریخ ۱۸ آذر ۱۳۹۶ خبری مبتنی بر احتمال تخریب خانه نیما و تبدیل آن به سفره‌خانه منتشر شد. با پیگیری گروهها و توجه افکار عمومی  به نظر می رسید که متوقف شده است.

در حال حاضر فیلمها و اخباری با عنوان “خانه نیما تخریب شد”منتشر شده است که حاکی از آن است که در بنا تغییر و تحولاتی در جریان است.
از نکات حائز اهمیت حکم خروج خانه نیما از ثبت میراث فرهنگی استناد به قانون مصوب ۱۳۰۹خورشيدي است که ارزش بنا را به قدمت دوره زندیه تعیین کرده است و بر این اساس خانه نیما را فاقد ارزش میراث فرهنگی تعیین کرده است.فقدان قانونی که، امدادرسان فعالان حفظ میراث معماری مدرن باشد ،به شدت چشمگیر است.علاوه بر آن معیارهای ارزشگذاری بنا به صرف قدمت معیاری است که نیازمند بازبینی می‌باشد و جا دارد علاوه بر ارزشگزاری معماری مدرن به لحاظ کالبد، رویدادهای رخ داده در بنا،ارزشگذاری به لحاظ زندگی زیسته افراد در آن کالبد نیز باید مدنظر قرار گیرد.

مطالب تصویر  بخشهایی از فصل خانه نیما از کتاب “آمدیم، نبودید” نوشته نسرین ظهیری تهیه شده است.

“خانه نیما ابری‌ست”

خانه جلال آل‌احمد و سیمین دانشور در همسایگی خانه نیما قرار دارد. نیما در خاطراتش به این نکته اشاره می کند که به پیشنهاد این دو نفر آنجا خانه می سازد. خانه جلال و سیمین در اردیبهشت سال ۹۷ به عنوان موزه افتتاح شد.

این مطلب اولین بار در کانال تلگرامی صفحه منتشر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.