• روایت تخریب

    مرگ تدریجی یک رویا

    به اطلاع همراهان گرامی می رسانیم که بعد از گزارشی که حدود چهارده روز پیش از تخریب ساختمانی در خیابان طالقانی منتشر کردیم و در مضمون آن خبر از جریانی دادیم که در آن تخریب های غیر قانونی و بدون مجوزهای لازم صورت می گرفت در این پست نیز متاسفانه خبر از تخریب بنای ویلایی مدرن شاخصی که ما از سال هشتادوهشت آن را رصد می کردیم را منتشر می کنیم امیدواریم این خبرها به گوش متولیان امر برسد و جلوی این اقدامات غیر قانونی گرفته شود. گزارش “نه یک چشم که هزار چشم…” بنا در خیابان بخارست (قصیر) نبش چهاردهم قرار دارد پلاک ویلایی مدرنی که در روزهای اخیر…

  • روایت تخریب

    نه یک چشم که هزار چشم…

    ساختمان معروف به لوله بخاری یا پنیر سوییسی در خیابان طالقانی جزو بناهایی بود که تو این سالها همیشه بهش سر می زدیم و دربارش حرف می زدیم سعی می کردیم تو مسیرهای گردشگری یه جوری از جلوش رد بشیم دربارش حرف بزنیم همیشه وقتی جلوش می ایستادیم می گفتیم کاش یه روزی بشه بتونیم بریم داخلش و ببینیم کاش بشه که اطلاعات دقیقی ازش پیدا کنیم دیروز طبق معمول مسیرمون و تغییر دادیم که دوباره ببینیمش بهش نزدیک شدیم تعجب کردیم یه لحظه احساس کردیم از داخل اون حفره ها نور بیش از اندازه معمول داره رو به مایی که جلوی بنا ایستاده بودیم می تابه فهمیدیم خبریه….از ساختمان…

  • تاریخ تهران,  روایت تخریب

    روایت بی پایان تخریب

    آرش طبیب زاده در صفحه اینستاگرامی تاریخ شفاهی معماری معاصر ایران با انتشار این تصاویر نوشت:” با انتشار این تصاویر نوشت:” اين خانه هم خراب شد. متاسفانه اطلاعاتي از ساكنين قديم آن و همچنين نقشه و مداركي باقي نمانده و تنها چند عكس از ظاهر فرتوتش برايم باقي است. محموديه- تير.” از این دست اخبار از همه بیشتر تاکید بر ضرورت مستندسازی دارد. مستندسازی که مدیریت شهری باید در راس امور با سیاست گذاری های متفاوت از آن حمایت کند.

  • بلوار,  تاریخ تهران

    به بهانه قصه بلوار

    به بهانه اکران “قصه بلوار” و در تکمیل آنچه که این مستند ارائه می دهد ، یا آینده ای که ممکن است تصویر بلوار امروز را تغییردهد مطالعه لینکهای زیر پیشنهاد می‌گردد. حسرت واپسین معمار بلوار کشاورز پروژه چند منظوره بلوار کشاورز

  • تاریخ تهران,  روایت تخریب

    خانه حسام لشگری که بود

    🔻به نقل از کمیته خانه های تاریخی فاتحه خانه قاجاری حسام‌ لشگر خوانده شد 🔸خانه قاجاری حسام لشگر که بنا به نظر کارشناسان رسمی دادگستری قدمت بیش از ۴۰سال نداشت، تخریب شد و تنها سردرد آن جهت حفاظت، باقی ماند. 🔸این اثر با رای دیوان عدالت اداری در سال ۹۴ از فهرست آثار ملی خارج شد. در جریان بررسی خروج از ثبت، کارشناسان رسمی دادگستری در رابطه با قدمت این بنا اعلام کرده بودند که این اثر قاجاری قدمت بیش از ۴۰ سال ندارد!! 🔸نکته قابل توجه در رابطه با خانه حسام لشگر آن است که در این پرونده بر خلاف نامه نگاری‌های مرسوم در اداره میراث فرهنگی استان تهران…

  • باغ‌های تهران,  تاریخ تهران

    ما را با باغهای تهران چه می شود؟

    همانطور که سرمایه و اقتصاد در جبهه میراث فرهنگی در جنگ است، در جبهه باغهای تهران نیز این جنگ در تداوم است. به راستی میراث ما برای فرزندان آینده چه خواهد بود؟ این پست تنها به سبب مستند سازی از وقایع اسفند ماه منتشر می شود و عاری از هر گونه اظهار نظری است که آن را به قول نظامی گنجوی :” این زمان بگذار تا وقت دگر” برج-باغ چه بود، خانه-باغ چیست؟ پایان تراژدی باغ‌کشی با مصوبه خانه باغ شورای شهر: صدور مجوز ساخت و ساز در ۶۲ باغ برای حفظ باغات تهران بود مصوبه “برج باغ” چیست ؟ لغو آن پس از ۱۴ سال