این یادداشت در شماره ۴ نشریه انجمن طراحان شهری ایران، بهار ۱۳۹۹ منتشر شده است. لینک دریافت نشریه در تجربه تهران پلاک به پلاک تمام تلاش این یادداشت بر این است که بگوید در آستانه اتمام قرن حاضرو میزان وسیع تخریب و نوسازی فرصت اندکی برای شناخت و تحلیل سرگذشت معماری و بالطبع آن جریان آن در شهر باقی گذاشته است و این خود بهترین قطعیترین دلیل برای شروع حضور در شهر و مطالعه میدانی میباشد. روایتی که در تمام کتابهای تهرانشناسی از تهران پیش از حصار طهماسبی وجود دارد، از محلات دوازده گانه ای می گوید که در زیر زمین خانه داشتند. بعد از شکل گیری حصار و مورد…
-
-
خانه ای با معماری زیبا در محله زعفرانیه
منتشر شده در همشهری محله پهنه شمالی با همکاری شفق متولی . مرداد ۱۳۹۹
-
“زیر پوست محله سیروسی که هست”
منتشر شده در شماره چهارم نشریه انجمن طراحان شهری با موضوع محله معاصر: چالشها و راهکارها. صفحه ۷۱ الی ۷۵ "این جا کسی است پنهان دامان من گرفتهخود را سپس کشیده پیشان من گرفتهاین جا کسی است پنهان چون جان و خوشتر از جانباغی به من نموده ایوان من گرفته"مولوی دستور آمده بود که دفتر توسعه محلی مجموعه ما، از ناحیه ۳ منطقه ۱۱ برود به محله سیروس. آن هم میشد ناحیه ۳ منطقه ۱۲٫ازپیش از اسباب کشی و حتی تا یکی دو ماه بعد، آنچه که همراه ما بود، ترس نشات گرفته از پیش فرضها و دیدن کارتون خوابهای بازارچه نایبالسلطنه بود. اما به واسطه الزام حضور در بافت…
-
به بهانه روز معمار: زمانی که گفتگو با معماری مدرن آغاز می شود
” تمام شهر مدرنی که ما میشناختیم شش هفت تا خیابان بود، خیابان سعدی بود، خیابان اسلامبول، لالهزار بود، فردوسی بود، نادری بود، شمالیترین خیابان هم شاهرضا (انقلاب) بود و آنور هم دیگر خبری نبود. در قسمت مدرن تهران تمام سینماها آنجا بود، تمام کافهها آنجا بود، تمام هتلها آنجا بود، تمام سفارتخانهها هم آنجا بود. در این تهرانی که من شناختم درشکه هم سوار میشدیم، از توپخانه پایینتر که میرفتیم تهران دیگری بود. دور و بر بازار، تهران قدیمی بود” داریوش آشوری در گفتگو با علی کیافر/کتاب آتشگهی در خواب آتشها وقتی قرار باشد از میراث معماری مدرن بگوییم ازچه چیز باید گفت؟به گمان ما پیش از هر چیز…
-
به بهانه ثبت هنرستان راهیان قدس
آخرین پست گروه تهران پلاک به پلاک در سال ۹۸ با یک خبر خوب منتشر شد. به بهانه این خبر بر آن شدیم علاوه بر متن منتشر شده شرحی کاملتر از نقاط قوت این هنرستان به عنوان یک نقطه محرک توسعه برای محله سیروس در این درگاه منتشر نماییم. هنرستان راهیان قدس با نام های پیشین “دبستان خیام,هنرسرای بهبهانی,هنر سرای مقدماتی پسران” واقع در محدوده جنوب شرقی چهارراه سیروس قرار دارد. بنای مدرسه در دو مقطع زمانی دهه ۲۰ و دهه ۴۰ ساخته شده است. بررسی معماری مجموعه حاکی از آن است که این مدرسه از مجموعه مدارسی بوده است که در بازه زمانی ۱۳۱۶ الی ۱۳۲۶ توسط گروهی به…
-
خانه ای از شن و مه
مصاحبه روزنامه جام جم با علیرضا مهیاری به بهانه تخریب خانه ایتالیا در این مصاحبه از ناشناخته بودن میراث معماری مدرن، لزوم مستندسازی، هم افزایی نهادهای مختلف مرتبط با موضوع و تسهیل فعالیتهای گروههای مشابه گفته شده است. فایل اصلی این مصاحبه را می توانید از اینجا دانلود کنید: لینک فایل اصلی